LIVET ENLIGT MYNTA

Alla inlägg den 11 mars 2008

Av Mynta - 11 mars 2008 18:31

För att använda ett av mina barns favorituttryck för tillfället...

Nu kommer jag dragandes med mina förbenade penséer igen!

Skulle köra för att hämta hem dottern som var hos kompis. Passerade ett växthus som sålde vårblommor. Stannade. Köpte dessa. 24 st för 89:-


Vita. Lite färglöst, kanske, men jag har så mycket färg runtom i övrigt, så vitt känns fräscht & bra. Satsade på den lilla sorten; mini-penséer. Inte F1, eller vad nu de större brukar kallas. Tycker dessa mindre får fler blommor.

Hann precis ta fotot innan solen gick ner bakom grannens tak. Får se om det blir planteringsväder imorgon... (Intresseklubben antecknar, eller...?)


Gick en snabb runda i trädgården när jag kom hem, och hittade dessa små sötnosar:


Tror de kallas Gåsöga. Fått dem av en god vän en gång. Härlig blå färg!

Just nu går jag annars och väntar på att mina Kungsängsliljor ska slå ut. Ser lite klena och spretiga ut...

Av Mynta - 11 mars 2008 14:56

Lucia undrade i en kommentar hur varmt vi egentligen har det här nere i Skåneland. Fotograferade därför termometern i fönstret.

För övrigt en skit-termometer från Clas Ohlsson. Snålheten bedrar visheten som min kära moder envist brukar hävda. Men detta visade den tidigare idag:


Alltså: Överst = klocka

           Mitten = inomhustemperatur (står i solsken i fönstret...)

           Nederst = utomhustemperatur (södervägg)


Går jag och kollar i skrivande ögonblick (kl 15.00), så har inomhustempen sänkts till 25 grader, och utomhustempen höjts till 17,1.


Litar inte riiiktigt på den. Den var billig, som sagt.

Av Mynta - 11 mars 2008 14:13

...hamnade vi här; favoritkoppen och jag. Väldigt omväxlande väder ute; ömsom regn, ömsom sol. Börjat blåsa rätt duktigt också. Undrar om det blir till någon storm...


Igår på inköpsrundan hittade jag det här i köttdisken:


Ekologiskt, svenskt högrev för samma kilopris som det "vanliga".

Slog till direkt. På menyn idag:


- Kalops! Barnens favorit. Lättlagat; sköter sig självt i ca två timmar medan huset fylls av en underbar doft. Min tur att fixa mat & disk idag också. Sedan är det inte min tur igen förrän på fredag, och då ska vi laga mat TILLSAMMANS, maken och jag. Skönt att kunna släppa matansvaret i två dagar...


Nej, nu får det vara nog med vuxenpoäng. Känner ibland när jag går igenom min egen blogg att det var ju väldans vad det blir mycket ylle, mat, penséer, sticklingar och hushållsarbete. Usch, vad präktig jag låter.

Är inte sån. Vill inte vara sån.


Matfixandet är ju ett nödvändigt måste, och därför en ofrånkomlig ingrediens i min tillvaro. Därför blir det en del av det här.

Växter är liv - jag gillar liv, så mer av växter kommer det att bli. Vänta bara tills det blir dags att fixa i trädgården!! (Har en yttepytte trädgård med mestadels gräsmatta, men en hel del krukor och blomsterlådor...)



...som ser ut såhär för tillfället. Sugen på att sätta nytt. Därför detta eviga tjat om penséer. Inte världens roligaste blomma - lite tantvarning (nu kommer någon att slå på mig, tror jag), men enda blomman som klarar sig vid den här tiden hos oss (och som finns att få tag på).



En annan låda ser ut såhär. Här flyttade jag över perenna Förgät Mig Ej.

Tror jag. Får se vad det blir av det.



Dessa befriade jag från fångenskapen i barnens gamla lekstuga. Bra förvaring för en del växter vintertid. Undrar om mitt fikonträd klarat sig...



Här en detalj från min "kryddlåda" under köksfönstret. Här skymtar timjan. Syns det att min "kryddskylt" är en nedstucken, återanvänd gammal bordskniv? Skrev med permanent tuschpenna på den förra sommaren. Får nog fylla i texten igen. I denna kryddlåda trängs vanligen även gräslök, persilja och basilika. Vill inte odla ätbara kryddor på marknivå när man har lösgående, kissande hund i trädgården...


Ett framtida projekt kommer att bli jordgubbslandet som jag planterade som en stor spiral för flera somrar sedan. De ger inte längre så många gubbar, så jag vill hitta på något nytt där. Kanske bygga något häftigt...?

(Litet, då alltså - utrymmet handlar väl om ca 3x3 meter.)



Ett betydligt närmre projekt tidsmässigt, blir att måla dessa tre holkar som jag köpte billigt förra hösten. Vill skapa radhuslänga åt mina älskade vänner. Hur är det - måste det finnas sittpinnar? Såg nu att sådana fattades. Funderar i alla fall på att måla dem svarta (konstigt, va?), samt numrera dem el något.



De här vindpinade och frusna stackarna har stått på trappan sedan i februari. Jag var så blomsugen, så jag chansade på överlevnad. Tycker de har klarat sig rätt så bra.


Oj; låååångt inlägg. Blev så inspirerad, bara!

Av Mynta - 11 mars 2008 08:11

Sitter i morgonrock vid datorn och vickar på tårna...

Ska snart upp och bädda. Sedan ska jag hoppa i vindbyxor, vindjacka och gympadojor. Varje tisdag och torsdag förmiddag går jag en lång runda tillsammans med en väninna, som också bor här ute i obygden. Ibland känns det motigt precis innan vi ska ut - vi går i ALLA väder - men sedan när vi fått upp flåset, är det bara såååå skönt. Under våra promenader hinner vi ventilera en hel del; stort som smått. Skönt med ventiler.


Idag skulle det dra in ett litet regnområde (ja, det kan vara sådant väder här med...), och väninnan ringde tidigare och sa att de hade lovat storm i eftermiddag. Inte mera blåsande!! Är så trött på detta! Det innebär nämligen allt som oftast strömavbrott eftersom vi bor i skogsbygd. Träd faller över elledningar på en massa ställen. Hör ni inget från mig på en lång stund, så vet ni orsaken, i så fall.


Jag som hade planerat att inhandla penséer för plantering i blomsterlådor...

Får se vad det blir av det, då. Kanske får stanna inomhus och sticka pulsvärmare istället? (Inte hänt något sedan sist). Ska de nu bli en

enveckaspassion?

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Ovido - Quiz & Flashcards