Direktlänk till inlägg 6 september 2008
...ändå dör man...
(Varför sa jag så? Vet inte.)
Nåja; välkomna till Myntas Mathörna (harkel, host).
Ibland råder en enorm idétorka gällande det dagliga middagsvalet.
Vad ska vi äta? NÄR ska vi äta? (Ofta svårt att samla hela familjen vid bordet vid samma tidpunkt - alla har olika saker på gång hela tiden...).
Tänkte dela med mig av ett middagstips som blivit en stående favorit här hemma. Syrran kommer att gapskratta om hon läser detta inlägg - tillfällena har varit många då vi hörts av via telefon och bl a frågat varandra vad för middag som lagats i respektive hushåll den dagen. (För att få lite mattips, liksom...) "Pestokyckling" är ett svar som vi erhållit av varandra ofta. Mycket ofta. Jag tror hennes familj hunnit tröttna på receptet vid det här laget. Här hemma håller det ännu - bara vi ser till att de blir lite längre mellan gångerna...
Såhär gör man (beräknat till 4 - 6 personer):
Skär eller klipp ett kilo kycklingfiléer i mindre bitar och lägg i smord ugnsform. Salta & peppra.
Blanda följande:
1 burk Pesto, 1 stor burk fet Creme Fraiche, pressad vitlök efter behag.
Smaka av med salt & peppar.
Bred Pestoröran över kycklingfiléerna. Strö över en hel påse riven Parmesan.
In i 200 grader varm ugn i ca 35 - 40 minuter.
Servera tillsammans med grön & vit Tagliatelle samt tomatsallad:
...sedan var det ju liksom meningen att nästa bild skulle bli en aptitretande sak med den nylagade middagsrätten - men det sket sig.
Vi var så hungriga så jag glömde!!
Fick ta en bild av resterna som blev till lunch istället, dagen efter:
Tur man inte hade tänkt bli kokboksförfattare.
Hade fått bli bara recept utan bilder i så fall.
Alldeles för matglad för att vänta på att få hugga in...
På tal om mat (är just nu inne i en VÄLDIGT matglad period - suck);
Vi har hittat en favorit-köpemüsli; nämligen denna:
Rekommenderas om man nu inte hinner eller har lust att göra sin egen!
Ett tips till, sedan ska jag sluta. Har bara kommit på hur mycket valet av en annan sorts matolja kan göra. Stekte laxfiléerna häromdagen i citronolivolja, istället för den vanliga olivoljan. Succé!!
Och så mycket det gör för smaken på t ex ruccolasalladen om man ringlar över citronolivolja istället för vanlig olivolja!!
Vänligen bortse från den pinsamma etiketten - jag köpte den inte för Herr Strömbergs skull - utan detta visade sig vara den billigaste varianten...
Måste bara säga också, att maken, bullterriern & jag gav oss ut i skogen på en liten svamputflykt idag. Solen sken och livet var härligt.
Detta blev skörden:
Nu ska vi se, vänta; eeen, tvvå, trrre - vänta; TYST!, fyyyyra och...FEM!!
Wow.
Har någon ett recept som innehåller fem kantareller?
Skrik nu inte alla på en gång...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|
Hemmahuset
Trädgården
Hönshuset
En del av flocken
Vardagsvåndor...
Gräddbullen
Middagsfixande
Pysslande
Bakande
Lyssnande