LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 14 april 2009

Summering

Av Mynta - 14 april 2009 07:51


Jaha - då var den officiella påsken över för den här gången, då...

Barnen har gått iväg till skolbussen, och gräddbullen, dunbollarna och jag är ensamna igen (ensamma eller ensamna...? Vilket är korrekt?).

Livet styrs in på rutiner igen. Lika skönt som det är tråkigt. Man behöver rycka upp sig lite, nu; äta mindre (och på rätt tider), gå och lägga sig innan kl 24, stiga upp innan kl 10, tvätta, städa...


Påsken här hemma i Skåne har annars gått i solens och värmens tecken, och kan för min egen del stavas "solexem & trädgård". Det kliar på överarmar och bröst av vårsolens starka strålar - jag premiärklippte gräsmattan igår iklädd bikini och kort kjol. Lukade rabatter (jättemycket nässlor som brände mina stackars fingrar), klippte ner buskar och räfsade ihop torra kvistar och gamla löv. På kvällen blev jag varse om att det nog blivit lite för mycket vistelse i gassande sol för min egen del - men det lägger väl sig så småningom, antar jag.


Fikonträdet fick komma ut ur vinterförvaringen igår.

Men vi har fortfarande kvar nattfrosten, så det får lyftas in i kallfarstun varje kväll i alla fall. Hammocken har återfått sina kuddar, och solparasoll har riggats. Vindspel och trädgårdsmobiler har hängts ut.



Här är fikonet - det numera berömda...

(Klicka på bilden så kommer ni till ett tidigare inlägg (scrolla ner...) där ni kan se hur fint det (kanske) kommer att bli!)


Förresten finns det faktiskt blåmesar med oerhörd känsla för design!

Vi har nämligen precis förstått att vi fått fjäderbeklädda gäster i Stig Lindberg-holken...



...holken närmast i bild, alltså!

Skottpengar på första mes som lägger en bajs, dock...



Vi har grillat en hel del under påskhelgen (inte blåmesar då, alltså...):



Ni känner väl igen denna klassiker; Grillade bananer med choklad??

(SKULLE ju ev också kunnat vara blåmes i folie - men det hade nog inte varit riktigt gott, tror jag. För lite kött, liksom...)

Serveras lämpligen med vispad grädde eller vaniljglass...

(Ja, bananerna, förstås!!!)


Dagarna innan påsk "vann" jag en budgivning på Tradera. Säljaren var jättegullig och snabbade sig att skicka hem min "vinst" innan påsken drog igång "på riktigt" - allt för att jag skulle kunna hänga upp den här på fuldörren i köket:



- Rätt fin, va?


Annars tänker jag njuta ett tag till av påskpyntet här hemma - jag gillar t ex mina fina papier mache-ägg (stavning??) väldigt mycket:



Dunbollarna har förresten fått ett nytt favoritställe:




Här sitter de ofta och studerar livet ute i vår lilla kyrkby...


 
 
Ingen bild

Persil,ja

14 april 2009 09:26

Ensamma! Ensamma! Vet int om det ens finns ett ord som heter ensamna? (Men jag har icke kollat upp saken.)
Jaaaaa, du, vad ska man säga utan att verka totalt upphakad. Klippt gräset för första gången. I bikini och kjol. Jag läser men förstår inte. Mest förstår jag inte vad sjutton jag gör här!
Men jag och mannen pratade faktiskt allvarligt om att flytta söderut sen när barnen flytt boet. Fast det beror nog endast på huruvida de också flyttar söderut. Vi är iallafall en familj som kan tänka oss att röra på oss. Det finns väldigt många som inte alls kan tänka sig det.
Dock ej så länge barnen är "små". Sen har jag ju mitt kära hus som jag blir mer och mer kär i. Fast det är ju världsliga ting. Ingen vill väl heller köpa ett sånt knasmojigt hus som vårt. Ja, förstås, de river väl ut innandömet och kastar in ett ek/stål kök och lägger in lite sjösten och lite metalliskglänsande tapeter. ™™Ryser!™™
Huuur skriver man ett hjärta???????
Skönt att du är här. Vill ha dig i gmailet också!

 
Johanna

Johanna

14 april 2009 19:27

En liten fråga bara... den kanske är dum, men har ni en INofficiell påsk också? ;)
Isåfall är jag väldigt nyfiken på hur den går till... :)

Kram, Johanna!!

http://pantarholmskajen.blogspot.com

 
Yvonne

Yvonne

15 april 2009 08:03

Haha, grillad blåmes låter inte direkt gott om jag får säga mitt! Och som du säger, lite dåligt med kött! =)
Vilken fin plats dunbollarna har hittat! Bra utsikt och lite gung!

Ha det gott!
Kram!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

19 april 2009 09:06

fikon träd drömmer lyriskt--- dina holkar är så super fina... fårglarna ja kanske inte så mycket mat ;)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

20 april 2009 12:01

Hihi... du kanske har förfäder här uppe för enligt min make säger både jag och barnen ensamna. Jo jag vet det heter inte det, men det låter då bra mycket roligare om det nu kan vara roligt att vara ensam. Till skillnad från en viss Persilja vill jag flytta norr ut när barnen har flugit ur boet... men visst är det skönt att påsken är över och solen tittar fram. Men fy så kallt det är idag hos oss.
Ha det gott och kram!

Glömde: söta fåglar ni har.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

21 april 2009 08:40

Persilja: Har kollat upp "ensamna". Det är precis som du säger; ordet finns inte...
Tycker ert hus är jättefint - hade ju inte velat lämna det i första taget. Ni kan ju komma på påsksemester till Skåne nästa vår!!

Johanna: Jamen alltså, jag menade liksom att "almanackspåsken" var över, och att jag tänkte låta påskpynt och påskkänsla vara kvar runt huset ett tag till...men jag förstår att du tyckte mitt ordval var konstigt. Men jag är nog lite konstig... =)

Yvonne: Nej - hade nog varit JÄTTESMÅ efter att man plockat de små liven...

Susanne: Fikonträd har sååå vackra blad, tycker jag! Frukterna är också enormt estetiskt tilltalande (men det har jag inte lyckats få fram några, ännu...)

Charlotte: Hur långt norröver skulle du kunna tänka dig att flytta? Kommer du norrifrån från början?

 
Johanna

Johanna

21 april 2009 16:01

Ibland får jag höra att jag petar för mycket i folks ordval... men det är för att jag tycker det är skoj. Försöker att hålla mig till folk som jag vet har självdistans, och det tror jag att du har. Jag är själv absolut ingen specialist på svenska språket, säger och skriver nog en hel del knas jag också.

De där tårtorna, vad ska man säga... SNYGGA!! Smakade de hälften så gott som de var snygga så hade jag också tagit av alla sorter. =)
//Johanna!!

http://pantarholmskajen.blogspot.com

 
Ingen bild

Johanna

21 april 2009 22:03

Johanna: Du - jag är PRECIS likadan! Jag är också en "petare"! Men det är precis lika roligt att bli uppmärksammad på ens egna udda (och många gånger felaktiga) ordval och stavningar. Är man språknörd, så är man!!
Jag tycker det är kul att kolla upp ords rätta inebörder och stavning. Ger inte upp förrän det är kollat, liksom. So; relax, baby!! I'm on your side... =)

 
Ingen bild

Mynta

21 april 2009 22:07

Johanna: Kolla -nu rättar jag t o m mig själv; inebörder - vad är det för ord??
INNEBÖRDER ska det vara, förstås!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Ovido - Quiz & Flashcards