LIVET ENLIGT MYNTA

Direktlänk till inlägg 2 april 2010

GLAD PÅSK!

Av Mynta - 2 april 2010 19:24


...nu tar jag lite påsklov från bloggen!


Påsk hemma hos oss just nu:


  


Jag påskpimpade krukan vid vår mur...



  


Påskpimpat fönster. Lääängtar efter RIKTIGA hönor i vår trädgård!!!



Igår var vi på påskfest hos våra goda vänner.

Jag tog med mig påsktårta:


  


Glad Påsk!



...önskar


 

Mynta

 


 
 
Ingen bild

ulrika

3 april 2010 13:53

JAG ÄLSKAR DIN BLOGG!!! Den är så inspirerande!

 
Ingen bild

Salvia

4 april 2010 21:25

Jag vill också ha en mur i min trädgård. Det ger sån "karaktär".

Det blev inget påskpynt hemma i år och ingen påsktårta heller. Det blev flyttlass med sonen till Göteborg. Hann i alla fall sno ihop en nubberöra och en slags kavring med surdeg från Martins blogg - Sturebykavring eller liknande hette den. Kunde varit lite mer sirap i men annars god. Sedan blev det packa i och packa upp i två dagar.

Väl hemma igen blev det en skön hundpromenad i "blå timmen" - VILKET fågelkvitter. Lyckades identifiera morkullan, enkelbeckasinen, sparvugglan och taltrasten, vilken inte är någon stor bragd. Men allt annat kvitter - nej nu får jag ta fram cd-skivorna med fågelläten igen.
Hönslätet är ju däremot lätt att känna igen och väldigt trevligt :-)....vill gärna heja på ditt hönsprojekt.

 
Charlotte

Charlotte

5 april 2010 20:29

Hoppas din påsk varit bra!
Nu har jag gjort det och överlevde...helt slut och om 3 veckor är det Valborg... jag undrar bara hur sjutton ska rösten hålla. Det gick ok ikväll, men jag behöver öva och öva... var så osäker och tack och lov fick jag stå bakom en LÅNG sopran... skönt kändes bättre det.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

6 april 2010 08:50

Ulrika: Vad kuuul!!! Sånt blir jag glad av!!!

Salvia: ...då har du varit packad i påsk, då? =)
Sturebykavringen lät intressant! Gott med nubberöra till (liknar den gubbröra?)!

Morkulla, enkelbeckasin...där ligger man ju i lä!! Vackra namn, i alla fall! Får väl skaffa mig den där fågel-CD:n...

Ja, GISSA om det har funderats hönstankar i påsk??? Kastas hejvilt mellan nybyggarplaner på hönshus och enooorma rastgårdar, tillbaks till vår extremt lilla lekstuga (ca 2 kvadrat)...vill ju att det ska vara så enkelt (men samtidigt praktiskt, coolt & djurvänligt) som möjligt!
Vi har alltså världens minsta trädgård - totalt 500 kvadrat (inklusive hus, då alltså!). ;Man vill ju ha lite gräsmatta kvar till hund och allmänt människomys, liksom. Funderar över mobil hönsgård med nättunnlar (maken lyckligt ovetandes än sålänge...), praktiska hönshusluckor & fiffiga tillbyggnader...KUUUL tänk, men samtidigt jobbigt att behöva tänka på ALLT!!! Jag vill ju helst också att det skulle vara färdigt IGÅR!!! =)
Antal hönor (utan tupp) kommer nog att bli TRE, känns det som i nuläget. Nån lantras, kanske. En av dem måste i alla fall vara en skånsk blommehöna!!!

 
Ingen bild

Mynta

6 april 2010 08:54

Charlotte: Tack detsamma!!
Du ska se att det ordnar sig med sångrösten!! Jag kom förresten på ett tips för rösten som en del av våra körmedlemmar brukar nyttja sig av inför en konsert: tugga på SMÅ, SMÅ bitar av färsk ingefära!! Har inte provat själv, men mina körisar hävdar att det funkar!!
Nu drar vår kör snart iväg på "turné" till Bryssel! Ska bli jättekul!! Vi ska vara iväg och sjunga i fem dagar - dé du!!! =)

 
Charlotte

Charlotte

6 april 2010 10:00

Tack för tipset! Det ska jag verkligen prova att tugga ingefära. WOW Bryssel!!! Den här kören åker ingenstans numera men så är merparten äldre. Tror inte de har lust längre. Lycka till!!! Hoppas du bloggar om det???

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Salvia

6 april 2010 21:24

ROLIGT att planera för höns - blir lite sugen själv igen om det inte vore för våra långa dagar borta. Det skönaste är ju att bara släppa ut dem fritt - Bullen får väl vakta mot hök och räv. Duktiga blir de snart att gå in själva på kvällen. Men de kan gå lite hårt åt trädgårdlandet i alla fall när det är nysått. Rabatterna mår nog bara bra av lite sprätt (intalar jag mig - nu har ju inte jag några speciellt prydliga rabatter). Men jag förstår om du vill stänga in dem lite. Vår tomt är jättestor och där märks det inte att de gödslar lite här och där.

Här är min nubberöra (vi klarar oss inte utan den till påsk)

2 burk(ar) Abba Mästarmatjes, ā 200 gr
1 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
4 msk Kalles kaviar
1 st röd lök(ar), finhackad
0,5 dl purjolök(ar), finhackad
rikligt med finhackad och persilja
5 st potatis(ar), kokta & kalla, skurna i tärningar
salt
peppar

Ät gärna på kavring med en liten nubbe till (helst OP).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mynta - 15 november 2013 22:22


  ...för jag finns ju på Instagram under mitt alias; systerylle.   Just nu finns det inte längre tid för att blogga, utan mitt uttrycksbehov i form av (många)bilder och några få ord, får utlopp just där, på Instagram, istället.   Älskar ...

Av Mynta - 6 september 2013 23:11

    Vi är många som njuter av det härliga sensommarvädret, nu! Här syns den skickligaste soldyrkaren hemma hos oss...       Det fina vädret till trots, har jag börjat förbereda inför hösten; en del av uteväxterna i kruka har fått ko...

Av Mynta - 2 september 2013 00:30

    Ja...det är jag, det. Gillar ju bubblor. Bubblor som man kan omslutas av; där man bara kan vara sig själv. Fixade en rent fysisk bubbla häromdagen, när jag återfann hammockregnskyddet i vårt garagekaos.       Inuti denna bubbl...

Av Mynta - 28 augusti 2013 10:13

    Vill bara säga att jag lever, och att bloggen INTE upphört att existera. (Fast man skulle kunna tro det...)   Sommaren har varit god, och jag har levt i allra högsta välmåga. Haft 3 veckors skön semester, pulat i trädgården, tagit ha...

Av Mynta - 22 maj 2013 17:24

Går hemma och hostar och tycker lite synd om mig själv. Får idéer mitt i långtråkigheten.   Laborerar med typsnitt, färger och mönster... Funderar nämligen på att brodera  armband för att  lägga ut i shoppen på Signerat.se. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Hälsa på hos mitt "OFOG":

Runtomkring

           

Hemmahuset

 

       

Trädgården

 

  

 Hönshuset

 

      

En del av flocken 

 

  

 Vardagsvåndor...

 

 

  

 

Gräddbullen  

 

  

Middagsfixande

 

  

Pysslande

 

  

Bakande

 

 

 

Lyssnande


Ovido - Quiz & Flashcards