Direktlänk till inlägg 17 oktober 2008
Känner att jag måste dela med mig av något väldans gott & enkelt!
Här hemma ligger det alltid frukt i någon skål eller på något fat.
Efter ett tag är frukten inte så "rolig" längre - fullt ätbar, men inte lika inbjudande, liksom...
Jag har alltid haft svårt för att kasta mat. Försöker in i det sista att hitta på alla möjliga "recept" för att det ska kunna ätas istället för att slängas.
För hundra år sedan fick jag ett recept av mamma på en urenkel kaka.
Finessen är, att det liksom är en grundsmet med enkla ingredienser, som man kan trycka ner all möjlig frukt & bär i...
Receptet heter "Ankis bärkaka". Och vem f-n är då Anki? Vet inte - men kakan är gooood!!
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
100 g smält smör
Vispa ägg & socker fluffigt.
Rör i mjöl & smält smör.
(Jag brukar även piffa till det hela med lite vaniljsocker & kardemumma...)
Tryck ner valfri frukt och/eller bär.
In i ca 180 grader varm ugn; näst längst ner.
Grädda i 35 - 40 minuter.
Servera GÄRNA tillsammans med kall Marsánsås- MUMMA!!!
Två halvdana päron åkte i igår:
Päronkaka strax innan gräddning...
Jag strödde lite råsocker över alltihop.
(Brukar ta kanel när jag har i äpplen.)
Ca en timme senare:
- Hallå!! Spara lite åt bagaren, också!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|
Hemmahuset
Trädgården
Hönshuset
En del av flocken
Vardagsvåndor...
Gräddbullen
Middagsfixande
Pysslande
Bakande
Lyssnande