Direktlänk till inlägg 15 september 2008
Ja, då är ni återigen välkomna till "Myntas Mathörna"... (fniss)
Känner att jag bara måste dela med mig av ett recept på en middag som nästan sköter sig själv och dessutom sprider en HÄÄÄRLIG doft i hela huset!! Slår samtidigt ett slag för den gamla hederliga lergrytan (70-tal så det skriker om det) - ett fantastiskt "kokkärl"!!
(Detta är ett recept för oss carnivorer...lovar att jag ska bidra med något vegetariskt, framöver...)
Ingredienser:
ca 1,2 kg benfri fläskkarré
1 stor gul lök
1-2 SVENSKA äpplen
salt
vitpeppar
svartpeppar
grädde
soja
Alltså; en styck fläskkarré:
...samt en styck lergryta som först blötlägges i vatten 10-30 minuter:
- Ser ni? Jag mossar faktiskt på er här! Hejsan, hejsan!!
Gnid in karrén med salt & peppar, klyv lök & äpplen i klyftor.
Lägg alltsammans i lergrytan:
- Härliga färger!!
På med locket:
...sedan in i KALL ugn - sätt sedan ugnen på 200 grader.
Låt stå i två timmar.
Under tiden: NJUUUT av doften, skala ett gäng potatisar och lägg i vattenfylld gryta (förbered liksom), eller rensa & skölj säsongens grönsaker inför förestående kokning...välj själva vad ni vill äta till!
Efter två timmar ser innehållet i lergrytan ut såhär:
Tag då upp karrén och låt den "vila" en stund.
Sila skyn i en gryta. Häll i grädde och soja - smaka ev av med lite salt. Låt koka upp. Denna sås är UUUNDERBART GOD!! (Halva grejen, liksom...)
Skär karrén i skivor. Servera med valfritt tillbehör...
- SMAKLIG MÅLTID!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|
Hemmahuset
Trädgården
Hönshuset
En del av flocken
Vardagsvåndor...
Gräddbullen
Middagsfixande
Pysslande
Bakande
Lyssnande